Nieuwsbrieven? Laat ons jouw verhaal vertellen | Alles is Content
Abonneren

Nieuwsbrieven? Laat ons jouw verhaal vertellen!

‘Schrijf je in voor onze nieuwsbrief’, hoe vaak zie je die zin niet voorbijkomen op websites die je bezoekt? Nieuwsbrieven zijn nog steeds belangrijk. Niet voor niks zie je zo vaak een oproepje om je in te schrijven op zo’n nieuwsbrief. Nieuwsbrieven scoren. Maar natuurlijk is er ook het nodige veranderd in vergelijking met bijvoorbeeld tien jaar geleden.

Waarom nieuwsbrieven versturen?

Een nieuwsbrief schrijven zorgt voor klantenbinding. Je verstuurt zo’n mail naar mensen die zich bewust hebben ingeschreven of zich ervoor hebben aangemeld toen ze een aankoop deden. Ze kennen je dus en hebben aangegeven meer van je te willen horen. Bij e-mailmarketing maak je dus optimaal gebruik van je klantenbestand en weet je zeker dat de meeste mensen het op prijs stellen jouw nieuws te ontvangen.

Voordelen van nieuwsbrieven

Naast het feit dat een nieuwsbrief een uitstekende manier is om je doelgroep aan je te binden, zijn er nog veel meer voordelen:

  • Je zorgt voor naamsbekendheid;
  • Je kunt makkelijk de resultaten meten;
  • Nieuwsbrieven worden redelijk snel gelezen doordat bijna iedereen zijn mail via mobiel kan lezen;
  • Mailings kun je persoonlijk maken;
  • Het is sneller in te zetten en het is goedkoper dan direct mail (brieven via de post).

En dat maakt nieuwsbrieven een superhandig en makkelijk marketingmiddel, toch? Helaas zijn er meerdere dingen waarmee je rekening moet houden. Je kunt niet je doelgroep zomaar gaan overladen met mailtjes met onderwerpen die jou interessant lijken. Teksten voor mails schrijven is een kunst apart. Je moet precies weten wat je wanneer en aan wie wilt vertellen, van de onderwerpregel van de nieuwsbrief tot aan de afsluiting.

Waarom Alles is Content inschakelen?

Omdat we veel nieuwsbrieven schrijven voor verschillende doelgroepen en we weten hoe we een goede nieuwsbrief moeten schrijven. We schreven mails voor energievergelijkingssites, maar ook voor producten binnen de beglazingswereld. Een goede nieuwsbrief ziet er voor elke branche en doelgroep en bij elk onderwerp weer anders uit. Heb je een webshop met babyproducten? Dan is het vullen van je mailing met inspiratie en een actie wellicht een goed idee. Een nieuwsbrieflezer van een professioneel klusbedrijf heeft waarschijnlijk niks aan inspiratie, die wil kortingsacties of antwoorden op veelgestelde vragen lezen.

Nieuwsbrieven hebben tijd nodig

Hoeveel mailtjes ontvang je zelf? En hoeveel ervan bekijk je ook daadwerkelijk? En als je hem bekijkt, hoe vaak klik je dan ook daadwerkelijk een bericht aan of koop je iets? Niet alleen laat dit je zien hoe moeilijk het is om iemand tot actie aan te sporen, maar ook dat je geduld moet hebben. Een mailing attendeert je doelgroep op jouw diensten. Koop jij direct een Lonely Planet als je een nieuwsbrief ontvangt en ziet dat je er een voor de helft van de prijs kunt bestellen? Als je nog geen vakantie geboekt hebt of al een reisgids hebt gekocht, waarschijnlijk niet. De kans is echter groot dat je de naam onthoudt en je de volgende keer als je wél een reisgids nodig hebt, de website van Lonely Planet bezoekt. Het resultaat je e-mailmarketing strekt zich dus verder uit dan alleen de clicks die je direct na verzending ontvangt.

Ook nieuwsbrieven laten schrijven?

Ben jij ook benieuwd wat e-mailmarketing voor jou kan betekenen en wil je graag je nieuwsbrieven laten schrijven? Met ons up-to-date abonnement houd je jouw doelgroep op de hoogte van je producten, diensten en onderneming. Je ontvangt elke maand unieke content speciaal geschreven voor jouw doelgroep en website, en kunt het abonnement elke maand opzeggen. Wil je liever eerst wat meer weten? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd bellen via 024 - 329 77 70 of mailen via hallo@allesiscontent.nl.

Jouw doelgroep aan je binden en meer verkoop genereren?

Nieuwsbrieven zijn dé manier om jouw doelgroep op een relatief goedkope manier persoonlijk en efficiënt te benaderen.

Elke maand je doelgroep op de hoogte houden voor €330!

Of neem contact met ons op.

P.S. Alles is Content is een label van Tomahawk