SEO-teksten laten schrijven die wél werken? ;-) | Alles is Content
Abonneren

SEO-teksten: Zo trek je jouw doelgroep naar je website

‘The best place to hide a dead body, is page 2 of Google search results’.

Hoe hoger je in Google komt te staan, hoe beter je website wordt bezocht. Op pagina twee staan in de zoekresultaten levert je weinig bezoekers op en dat wil natuurlijk niemand. Om op zijn minst op pagina één te staan (en het liefst zo hoog mogelijk) schrijf je goede SEO-teksten. SEO what? ;-) Deze teksten zorgen ervoor dat niet alleen de bezoeker vindt wat hij of zij zoekt, maar dat jouw webshop of website ook vindbaar is in Google.

SEO-teksten voldoen aan bepaalde richtlijnen en staan op verschillende plaatsen op je website. Uiteraard is één zo’n SEO-tekst lang niet genoeg. Je vindbaarheid hangt namelijk af van meerdere factoren, maar daar zullen we je niet al teveel mee lastigvallen ;-). Wel kunnen we je vertellen dat meerdere SEO-teksten schrijven en deze op je website plaatsen, een stap in de goede richting is wat betreft de ranking van je website, oftewel je positie in de zoekresultaten van een zoekmachine.

Waar vind je SEO-teksten?

Een tekst onder de producten in de categorie ‘teenslippers’ in je webshop, het verhaal op je homepage waarmee je je bezoekers overhaalt iets te doen en de pagina waarop je meer informatie geeft over de vakanties in Spanje die je aanbiedt. Het zijn allemaal teksten waarbij je ook rekening moet houden met SEO-aspecten. Waarom? Omdat ze voor je bezoeker geschreven zijn, maar ook voor Google. Tenminste, als je je teksten door ons laat schrijven ;-). Andere verhalen die ‘zoekmachinegeschikt’ moeten zijn, zijn bijvoorbeeld nieuwsberichten. Een voorbeeld hiervan is een speciale pagina op je website waarop je terechtkomt als je op een advertentie in Facebook hebt geklikt. Basically gaat het dus eigenlijk om (bijna) álle teksten op je website. Een voorbeeld van een pagina die niet per se SEO-geoptimaliseerd hoeft te worden, is de ‘Cookies’-pagina.

Wat is een goede SEO-tekst?

Een goede SEO-tekst schrijf je niet zomaar. Om te beginnen is het erg belangrijk dat je altijd voor je bezoeker moet schrijven. Je wilt immers dat hij of zij iets onderneemt na het lezen van je tekst. Wanneer je teksten heel veel belangrijke zoekwoorden bevatten (en dus goed door Google 'gelezen' worden) maar de tekst niet duidelijk genoeg is voor je bezoeker, zal deze vertrekken. Google wil haar bezoekers de optimale klantervaring geven en dat doet ze door kwaliteit te bieden. De zoekmachine biedt daarom alleen content die voor bezoekers relevant is.

SEO-teksten schrijven

Hoe weet je welke zoekwoorden je moet gebruiken in je tekst? Daarvoor moet je een zoekwoordenonderzoek doen, zodat je weet waarop mensen zoeken. In het meest ideale geval zit niet alleen je tekst goed in elkaar, maar bevatten je foto's de belangrijkste zoektermen en zijn er linkjes aanwezig. Er komt veel kijken bij het schrijven van zo’n tekst, maar daar kunnen wij je bij helpen.

SEO-teksten van Alles is Content

Laat je het schrijven van SEO-teksten liever aan ons over? We schrijven dagelijks vele uiteenlopende teksten en doen er alles aan om jouw teksten zo goed mogelijk te laten aansluiten op je bedrijf en doelgroep. Bovendien:

  • zijn ALLE teksten die we schrijven SEO-geoptimaliseerd. Of we je nu een blog of webtekst leveren;
  • hebben we ervaring met het schrijven van verhalen voor bedrijven uit verschillende branches;
  • zijn veel klanten jou voorgegaan. Zij kunnen inmiddels geen lijken meer verstoppen! ;-)

Ben je overtuigd geraakt van het belang van SEO-teksten op je website? Dan kunnen we je blij maken. Met ons SEO-abonnement ontvang jij elke maand unieke content waarmee jouw website hoger in de zoekmachines zal gaan staan. Het gevolg? Meer bezoekers! Je ontvangt teksten speciaal geschreven voor jouw website en doelgroep en kunt deze service ook nog eens elke maand opzeggen wanneer jij wilt. 

Hoger in Google? 

Google houdt alleen van je als je doelgroep ook van je houdt. Onze SEO-teksten voldoen dus niet alleen aan de regels van Google, maar spreken ook je doelgroep aan.

Geen omkijken meer naar je teksten voor €249 per maand.

Of neem contact met ons op.

P.S. Alles is Content is een label van Tomahawk