Webteksten die je bezoekers wél lezen - Alles is Content
Abonneren

Met goede webteksten maak je je klanten blij

Wat doe jij als je op een website komt en je kunt niet vinden waarvoor je kwam? Of als je (net als ons) allergisch bent voor taalfouten en de hele website er vol mee staat? Grote kans dat je wegklikt. Je wilt natuurlijk niet dat dat op jouw website ook gebeurt. Door goede webteksten te schrijven, voorkom je dat grotendeels.

Wat is een webtekst?

Webteksten zijn, zoals het woord al zegt, teksten die je op een website vindt. En die moeten goed zijn, want je website is immers je visitekaartje én showroom. Met een webtekst overtuig je je bezoekers en zorg je ook dat ze overgaan tot actie. Webteksten vind je (als het goed is) overal op je website. Zo staat er één op de homepage, maar bijvoorbeeld ook onder de producten in je webshop of er staan blogs (dat zijn ook webteksten!) op je site. Deze artikelen samen vormen dus het hele verhaal. Een goede webtekst moet dus kunnen overtuigen en moet daarnaast ook nog eens aantrekkelijk gevonden worden door Google.

Denk aan Google…

Naast het feit dat je tekst in de eerste plaats aantrekkelijk moet zijn voor je bezoekers, moet je ook rekening houden met Google. Dat betekent dat je tekst door Google gevonden moet worden en dat gebeurt niet zomaar. Om te beginnen moeten er bepaalde zoekwoorden in je verhaal op bepaalde plaatsen terugkomen. En verder heeft bijvoorbeeld je titel een bepaalde opbouw. Wil je weten hoe teksten hoger in Google komen? Lees dan meer over SEO-teksten.

… maar denk ook aan je bezoekers

Zorg er wel altijd voor dat je lezer op de eerste plaats blijft staan. Het is allemaal leuk en aardig als je hem middels een leuk tekstje via Google naar je website trekt, maar als hij uiteindelijk weggaat omdat er teveel ‘zoekmachine-achtig’ geschreven is, zal hij vertrekken. Een gemiste kans!

Hieraan moet een webtekst voldoen

Benieuwd hoe een goede webtekst eruitziet? We geven je een paar hints:

  • Er is één doel;
  • Je tekst leidt naar één call-to-action;
  • Schrijf natuurlijke teksten (en dus niet teveel op zoekmachines gericht);
  • Schrijf scanbaar zodat je lezers in één overzicht vinden wat ze zoeken;
  • Zorg ervoor dat je linkjes in je tekst plaatst die naar andere pagina’s op je website linken.

Dit is slechts een greep uit de aandachtspunten. Ben je op zoek naar een partij die webteksten voor jouw website of webshop kan schrijven? You found us!

Laat ons jouw webteksten schrijven

De tekstschrijvers van Alles is Content schrijven dagelijks de meest uiteenlopende verhalen. Voor een dieetwebshop, beddenverkoper of bijvoorbeeld een Belgische energievergelijker. Onze passie gebruiken we graag om verhalen te schrijven voor jouw website. We doen er alles aan om de teksten perfect te laten aansluiten op jouw doelgroep en jouw onderneming. Verder kunnen we je vertellen dat:

  • we veel ervaring hebben met het schrijven van verschillende soorten teksten voor meerdere branches, van blogs tot nieuwsbrieven;
  • we teksten schrijven voor je doelgroep, maar al onze verhalen wel SEO-geoptimaliseerd zijn;
  • aanmelden voor één van onze abonnementen betekent, dat je snel jouw teksten ontvangt die dan ook helemaal van jou zijn;
  • onze abonnementen maandelijks opzegbaar zijn! 
  • Past jouw vraag niet binnen ons up-to-date abonnement of SEO-abonnement? Geen nood! We kunnen ook content op maat voor je creëren. 

Dus wil jij hoger in Google komen en jouw doelgroep trakteren op creatieve webteksten? Dan is ons SEO-abonnement op jouw lijf geschreven. Heb je een vraag of wil je ons gewoon graag even spreken? Je kunt ons bereiken via hallo@allesiscontent.nl of bel naar 024 – 329 77 70.

Je nooit meer zorgen maken om je content?

Met sterke content houd jij niet alleen je doelgroep op de hoogte, maar werk je ook aan je naamsbekendheid én kom je hoger in Google.

En dat voor €249 per maand!

Of neem contact met ons op.

P.S. Alles is Content is een label van Tomahawk